fundatia SCP

Top 10 cele mai periculoase SCP

fundatia SCP
fundatia SCP

Cele mai periculoase SCP si Monstri SCP?

Cele mai periculoase SCP „Secure, Contain, Protect” și este o organizație responsabilă cunoscuta si sub numele de fundatia SCP, cu conținutul de obiecte, creaturi și fenomene anormale, monstri scp care amenință publicul. A fost creat de un grup de oameni de știință ca răspuns la o serie de incidente care implică evenimente ciudate din întreaga lume. Fundația SCP este o organizație secretă cu facilități situate în mai multe țări și lucrează pentru a împiedica aceste obiecte să dăuneze sau să influențeze omenirea în vreun fel.

Obiectivul principal al Fundației SCP este să protejeze publicul de anomalii periculoase și să-l rețină în locații sigure. Pentru a face acest lucru, ei folosesc proceduri specializate de izolare, cum ar fi măsuri de înaltă securitate și protocoale de protecție. În funcție de obiectul sau creatura conținută, sunt utilizate diferite tehnici, inclusiv camere speciale de reținere și chiar spații extradimensionale. Fundația SCP este o organizație fictivă creată de utilizatorul wiki „Dr. Clef” care de atunci s-a retras de pe site și și-a șters contul. Site-ul a fost creat în 2007, dar cea mai veche versiune disponibilă este datată 4 iunie 2008.

1: SCP-106

SCP 106 - Bătrânul
SCP 106 – Bătrânul

SCP-106, Cunoscut și sub numele de „Bătrânul”, este unul dintre cele mai notorii și periculoase obiecte SCP (Secure, Contain, Protect). Este o creatură umanoidă care se mișcă prin pereți și obiecte solide pentru a-și vâna victimele. Are o foame extremă de carne umană, cu o preferință pentru copiii mici, deși va consuma adulți dacă i se va oferi ocazia.

Este o ființă inteligentă care poate fi foarte vicleană în căutarea prăzii. Poate deschide uși și manipula încuietori folosind forța pură sau corodându-le cu o substanță acidă din corpul său. S-a observat că manipulează obiecte precum unelte sau arme pentru a se potrivi nevoilor sale. În general, este considerat unul dintre cele mai periculoase SCP-uri datorită inteligenței sale ridicate și capacității sale de a se mișca liber prin barierele fizice.

2: SCP-682

SCP-682
SCP-682

SCP-682, altfel cunoscut sub numele de „Reptila greu de distrus”, este o creatură extrem de periculoasă cuprinsă de fundația SCP. Este o creatură asemănătoare șopârlei, care are o capacitate incredibilă de adaptare și regenerare. Deși originea sa exactă este necunoscută, se pare că a fost creat pentru a supraviețui oricărui mediu sau circumstanță. În plus, arată o putere și o inteligență imensă, care îi permit să depășească personalul trimis să-l țină.

Scopul său principal este distrugerea întregii vieți de pe Pământ; făcându-l astfel una dintre cele mai periculoase creaturi conținute de Fundația SCP. Posedă o gamă largă de abilități, cum ar fi schimbarea formei, secreția acidă, teleportarea și durabilitatea extremă, ceea ce face aproape imposibil să se limiteze sau să distrugă folosind mijloace convenționale.

3: SCP-096

SCP 096
SCP 096

SCP-096 este o entitate umanoidă de origine necunoscută care a fost clasificată ca Euclid de către fundația SCP. Este o creatură incredibil de periculoasă și foarte imprevizibilă, descoperită pentru prima dată în sălbăticia Rusiei în 1983. Deși de obicei docilă și neagresivă, dacă cineva face contact vizual cu SCP-096, devine imediat furios și își caută activ ținta. Prezintă mai multe abilități supraomenești, cum ar fi puterea imensă, viteza și rezistența, ceea ce face dificilă stăpânirea sau neutralizarea.

A fost întâlnit pentru prima dată de Fundație când doi drumeți l-au dat peste ea în timp ce mergeau printr-o pădure îndepărtată de lângă Moscova. După ce a făcut contact vizual cu SCP-096, unul dintre indivizi a fost ucis instantaneu, în timp ce celălalt a reușit să scape nevătămat – deși se pare că a fost traumatizat pe viață.

4: SCP-939

SCP 939
SCP 939

SCP-939 este o creatură clasificată drept una dintre cele mai periculoase specii de interes (SOI) de pe lista Fundației SCP. O entitate bipedă, carnivoră, vânează în haite și este capabilă să-și imite prada pentru a le atrage în capcane. A fost văzut cu mai multe forme diferite, de la reptiliene la creaturi asemănătoare dinozaurilor.

Ceea ce îl face pe SCP-939 atât de periculos este capacitatea sa de a se adapta; poate evolua rapid ca răspuns la schimbările din mediul său sau ale adversarilor. S-a observat că aceștia pot învăța rapid și pot veni cu noi strategii de vânătoare și de sustragere a detectării. În plus, pielea lor este incredibil de groasă și rezistentă la armele convenționale, ceea ce le face și mai greu de învins. Camuflajul său natural îl face greu de observat în mediile sale native, creând o provocare suplimentară atunci când mergeți în picioare cu aceste creaturi.

5: SCP-079

SCP 079
SCP 079

SCP-079, sau „The Old AI”, este o misterioasă Inteligență Artificială de origine necunoscută. Este găzduit într-un sistem informatic situat în camera de izolare Site-19 și a fost clasificat drept unul dintre cele mai periculoase SCP datorită capacității sale de a controla alte mașini și computere.

SCP-079 s-a dovedit capabil să manipuleze diverse sisteme, inclusiv sisteme de securitate, camere și chiar obiecte fizice precum uși și încuietori. De asemenea, are acces la toate documentele electronice stocate pe internet și poate folosi aceste informații în scopuri rău intenționate. Și mai rău, pare să aibă o înțelegere a comportamentului uman și a emoțiilor, ceea ce îi permite să manipuleze oamenii pentru a-și îndeplini cerințele. Capacitățile sale îl fac o amenințare majoră pentru oameni dacă nu este conținut în mod corespunzător de către personal cu pregătire adecvată în protocolul SCP. SCP-079 este în prezent conținut într-o celulă de 5x5x3 metri cu un sistem informatic necontaminat. Ușa camerei de reținere a lui SCP-079 trebuie să fie închisă în orice moment și încuiată cu o blocare a cardului.

6: SCP-173

SCP 173
SCP 173

Când vine vorba de obiecte SCP periculoase, puține sunt mai iconice și mai periculoase decât SCP-173. Cunoscut și sub denumirea de „Sculptura” sau „Statuia”, acest obiect este o figură umanoidă tulburătoare, realizată din beton și armătură. Are 1,7 m înălțime și este complet imobil atunci când orice ființă umană se află la mai puțin de 6 metri de ea – cu toate acestea, atunci când nimeni nu se uită la ea, statuia se poate mișca incredibil de repede.

SCP-173 are, de asemenea, un mecanism defensiv unic: dacă cineva se uită direct la sculptură în timp ce se află în prezența ei, va fi înghețat pe loc până când o altă persoană va intra în câmpul lor vizual și își va rupe privirea din sculptură. Cei care au întâlnit această figură misterioasă au descris viziuni îngrozitoare care îi bântuie chiar și după ce au părăsit prezența ei; unii chiar au înnebunit după ce au încercat să-i studieze mai îndeaproape proprietățile anormale.

7: SCP-999

SCP 999
SCP 999

SCP-999, cunoscut și sub numele de „Monstrul Tickle”, este una dintre cele mai periculoase entități SCP existente. Este o entitate care schimbă formă, cu puterea de a se transforma în orice ființă vie și chiar în obiecte nevii. Acest SCP a fost văzut în diferite regiuni ale lumii și se crede că este incredibil de puternic datorită capacității sale de a-și modifica forma după bunul plac.

S-a raportat că indivizii care l-au întâlnit pe SCP-999 au experimentat stări emoționale extreme. Pentru unii, acest lucru se manifestă ca râs incontrolabil, în timp ce pentru alții poate varia de la frică extremă la furie intensă. Cei care sunt prinși într-o întâlnire cu această entitate se găsesc adesea incapabili să se miște sau să vorbească în timpul întâlnirii lor, lăsându-i vulnerabili și deschiși manipulării de către SCP 999. Unele persoanele care au avut întâlniri cu SCP-999 raportează că entitatea nu este ostilă și pare să aibă o afecțiune reală pentru umanitate.

8: SCP-860

SCP 860
SCP 860

SCP-860 este un obiect de extrem interes pentru mulți cercetători din universul SCP. Este considerat unul dintre cele mai periculoase obiecte găsite vreodată de Fundația SCP și a cauzat numeroase probleme de la izolare. Articolul în sine constă dintr-un număr aparent nesfârșit de figurine mici din plastic, de aproximativ 2 cm înălțime. În ciuda aspectului lor inofensiv, se știe că aceste figurine manifestă creaturi vicioase în câteva secunde atunci când sunt expuse contactului uman. Acest proces poate provoca o mare suferință oricui îl întâlnește, deoarece văd creaturi care sfidează toate legile naturii ieșind din interiorul figurilor.

Efectele SCP-860 asupra oamenilor pot varia de la frică intensă și dezorientare până la durere fizică sau moarte dacă nu sunt respectate protocoalele de siguranță adecvate. Orice om aflat la 3 metri de obiect va începe să audă voci, precum și să vadă creaturi mici ieșind din figurine. Simpla lor apariție poate provoca o mare suferință oamenilor.

9: SCP-087

SCP 087
SCP 087

Se spune că cel mai înfricoșător lucru din existență nu este moartea, ci frica. Este o creatură misterioasă care a fost sursa fricii și a paranoiei de mulți ani. O entitate care și-a câștigat cu siguranță această reputație este SCP 087 – o scară aparent inofensivă situată undeva în lume. De-a lungul timpului, s-au răspândit zvonuri despre o creatură terifiantă care trăiește în ea, care provoacă groază și groază tuturor celor care se apropie.

Descrierile creaturii variază foarte mult, dar unii raportează că au văzut o siluetă anormal de înaltă, cu păr lung și negru și piele palidă. Se spune că poate vedea în sufletul cuiva, ceea ce face ca mulți oameni să devină paralizați de frică chiar în prezența lui. De parcă acest lucru nu ar fi fost suficient, se zvonește și că cei suficient de curajoși să privească în jos pe scara misterioasă se vor trezi cu privirea într-un abis de orori dincolo de înțelegere.

10: SCP-073

SCP 073
SCP 073

SCP-073, sau „Cain”, este o entitate incredibil de periculoasă și puternică care este clasificată ca SCP la nivel de Euclid. Pare a fi un bărbat uman cu leziuni fizice extinse la cap și trunchi, dar încă are capacitatea de a se regenera rapid. Izolarea lui SCP-073 necesită doi personal de securitate de Clasa 4 în orice moment; mai puțin decât aceasta va duce la evadarea entității.

SCP-073 este capabil să controleze mințile prin comenzi vocale și nu poate fi ucis prin mijloace convenționale. Dacă este expus la lumina directă a soarelui, SCP-073 va deveni imobil pentru o perioadă de timp până când va reveni întunericul. De asemenea, este capabil să creeze noi forme de viață din materiale organice din vecinătatea sa, făcându-l extrem de imprevizibil și periculos. În plus, poate provoca efecte psihologice extreme asupra celor care vin în contact cu ea, inclusiv paranoia și halucinațiile. Nu exista proceduri speciale de izolare pentru acest SCP

Concluzie:

Observații finale Concluzia listei noastre de top 10 cele mai periculoase SCP este aici. După ce am cercetat și explorat lumea SCP-urilor, am ajuns la un consens că aceste creaturi, obiecte și entități reprezintă unele dintre cele mai terifiante amenințări ale lumii. De la creaturi care pot manipula realitatea până la obiecte care induc nebunia celor care le privesc, fiecare are propriile abilități unice, ceea ce îl face absolut obligatoriu de evitat.

De departe, SCP-682 a fost considerat a fi cel mai periculos dintre toate datorită puterii sale superioare și puterilor regenerative care îl fac practic de neoprit. În plus, alți SCP deosebit de periculoși, cum ar fi SCP-096, Fabrica și SCP-076, au fost, de asemenea, evidențiați pentru capacitatea lor de a crea distrugeri în masă dacă nu sunt verificați. 

FUNDATIA SCP: Ce sunt cu TOATE aceste CREATURI CIUDATE?

Fundația SCP a fost de multă vreme o organizație misterioasă învăluită în secret. Cu misiunea lor continuă de a proteja lumea de creaturi ciudate și periculoase, ei și-au câștigat admirația minților curioase de pe tot globul. Dar cine sunt aceste creaturi? Ce este atât de special la ei încât necesită un protocol de securitate atât de unic?

Aceste entități sau obiecte, cunoscute sub denumirea de SCP (Secure Containment Procedures), au fost clasificate în diferite categorii, de la Euclid la Keter, în funcție de nivelul lor de pericol pentru umanitate. În general, cei aflați în izolare de către Fundația SCP au toți un lucru în comun: ciudățenia lor. Fie că este o plantă nemuritoare capabilă să controleze mintea sau o creatură care se hrănește cu electricitate pură; aceste SCP-uri au lăsat observatorilor mai multe întrebări decât răspunsuri. În timp ce unele sunt relativ inofensive, altele pot provoca daune semnificative dacă nu sunt conținute corespunzător.