Top 5 cele mai bune probiotice în 2022 – Care sunt cele mai bune probiotice

Care sunt cele mai bune probiotice – Top 5 cele mai bune probiotice în 2022

Ce sunt probioticele?

Ce sunt probioticele?
Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt un tip de microorganisme care trăiesc în sistemul digestiv și ajută la digestie. Ele se găsesc, de asemenea, în alimente precum iaurtul, chefirul, supa miso și kombucha. Probioticele sunt cel mai bine cunoscute pentru capacitatea lor de a vă stimula sistemul imunitar, dar pot, de asemenea, să vă îmbunătățească sănătatea generală, ajutându-vă să pierdeți în greutate și să îmbunătățiți funcția digestivă. Probioticele sunt, de asemenea, considerate a fi bune pentru piele, deoarece pot preveni acneea și pot reduce apariția ridurilor. Există multe tipuri de probiotice, dar unele dintre cele mai eficiente includ tulpini de lactobacili și bifidobacterii.

Cum ne ajuta probioticele?

Probioticele sunt bacterii prietenoase pe care le putem crește în intestinele noastre. Acestea ne ajută să luptăm împotriva infecțiilor și, de asemenea, ajută la reglarea digestiei, a imunității și a metabolismului.

Cele mai bune suplimente probiotice conțin culturi vii de tulpini specifice de bacterii benefice – de exemplu:

 • Lactobacillus rhamnosus GG (o tulpină care a fost folosită contra diaree)
 • Bifidobacterium animalis subsp lactis BB-12 (o tulpină care ajută la susținerea sănătății intestinelor)
 • Lactobacillus casei (o tulpină care a fost utilizată pentru tratarea diareei)
 • Bifidobacterium lactis HN019 (o tulpină care ajută la sănătatea intestinală)

Cum să alegi cele mai bune probiotice?

 • Alegeți un probiotic care să conțină o varietate de tulpini.
 • Alegeți un probiotic care să fie refrigerat.
 • Asigurați-vă că calitatea probioticelor pe care le-ați ales a fost testată și aprobată de Health Canada (Agenția canadiană de inspecție alimentară).
 • Căutați mărci cunoscute și nume de încredere atunci când faceți cumpărături online sau în magazine, cum ar fi farmacii, supermarketuri și magazine de produse naturiste.

Cum se depozitează probioticele

Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, este important să păstrați probioticele într-un loc răcoros și uscat.

Probioticele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei (între 68 și 77 de grade Fahrenheit). Dacă veți păstra probioticele pentru mai mult de două săptămâni, luați în considerare posibilitatea de a le congela mai întâi. De asemenea, este important să nu le expuneți direct la lumina soarelui, deoarece acest lucru le poate distruge proprietățile benefice. În plus, dacă luați antibiotice împreună cu suplimentul (suplimentele) probiotice, atunci evitați să le luați împreună, deoarece acest lucru poate provoca un dezechilibru în flora intestinală, ceea ce ar putea duce la afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diareea sau constipația.

Mai jos puteti gasi o lista cu suplimente cu probiotice

Florastor

Florastor este un supliment probiotic care ajută la refacerea bacteriilor bune din intestin. Acest lucru poate ajuta la reducerea simptomelor sindromului de colon iritabil, colită ulcerativă și SII.

Ingredientul activ din VSL#3 este FOS, o fibră prebiotică care ajută la refacerea bacteriilor bune din intestin. De asemenea, conține și alte ingrediente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor SII, inclusiv lapte cu conținut redus de lactoză și cazeinat de calciu.

Renew Life Ultimate Flora Probiotic

Renew Life Ultimate Flora Probiotic este un supliment probiotic de înaltă potență care conține 15 miliarde de UFC pe porție. Acesta conține trei tulpini de bacterii: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei și Bifidobacterium lactis. Acest produs este unul dintre cele mai bune probiotice de pe piață, deoarece s-a demonstrat că sprijină sănătatea sistemului digestiv prin îmbunătățirea imunității și promovarea sănătății intestinale.

Acesta este un probiotic foarte puternic, așa că este important să urmați instrucțiunile producătorului în ceea ce privește dozajul și frecvența de utilizare. Produsul se prezintă sub formă de pulbere care poate fi amestecată cu apă sau suc și consumată imediat.ș

Dr. Mercola Complete Probiotics

Dr. Mercola Complete Probiotics este un supliment probiotic de înaltă calitate care conține 15 tulpini diferite de bacterii în fiecare capsulă. Acest produs este fabricat în SUA, nu conține gluten și lactate (lactoză) și este și vegan!

Dr. Mercola Complete Probiotics are, de asemenea, un palmares impresionant de beneficii pentru sănătate:

 • Ajută la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar prin creșterea activității celulelor ucigașe naturale.
 • Reduce nivelurile de bacterii dăunătoare din intestinul dumneavoastră, ceea ce poate duce la o digestie mai bună și la o sănătate generală mai bună în general.

Garden of Life Primal Defense Ultra Probiotic

 • Garden of Life Primal Defense Ultra Probiotic

Totalul probioticelor din formulă: 25 miliarde CFU/porție. Acest produs conține un amestec de 13 tulpini, inclusiv Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria bifidum și Lactobacillus rhamnosus. De asemenea, conține o tulpină care nu se găsește în alte probiotice: Lactobacillus plantarum.

Ce face: Această formulă ajută la susținerea sistemului dumneavoastră digestiv prin menținerea unor niveluri sănătoase de bacterii benefice, cum ar fi Bifidobacterium bifidum și Lactobacillus rhamnosus; de asemenea, ajută la menținerea la distanță a bacteriilor dăunătoare prin inhibarea creșterii acestora sau prin uciderea lor totală.

Cum se administrează: Puteți lua acest supliment cu alimente de trei ori pe zi, dacă doriți (asta fac eu). Luați o capsulă pe zi cu alimente pe parcursul zilei sau al nopții (sau ambele), cu excepția cazului în care furnizorul dumneavoastră de servicii medicale vă indică altfel

Biocodex Florastor Probiotic

Biocodex Florastor Probiotic este o formulă probiotică completă cu tulpini de probiotice. Conține următoarele trei tulpini:

 • Lactobacillus acidophilus, care ajută la digestie și susține funcția imunitară sănătoasă, ajutând la prevenirea diareei sau constipației.
 • Lactobacillus casei, care ajută la menținerea unui echilibru adecvat al florei intestinale, astfel încât să nu vă îmbolnăviți din cauza intoxicațiilor alimentare sau a acumulării de bacterii rele în organism.
 • Bifidobacterium bifidum, care se găsește în principal în laptele matern, dar se găsește și în iaurt și în alte alimente fermentate, cum ar fi varza murată sau kimchi (varza murată coreeană), această tulpină este cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la îmbunătățirea digestiei lactozei, îmbunătățind în același timp nivelurile de toleranță la lactoză prin diminuarea inflamației cauzate de un nivel ridicat de consum de zahăr în timp, din cauza dezechilibrelor cronice de histamină din organism, conform unei cercetări efectuate la Ohio State University College Of Medicine & Human Sciences.

Jarrow Formulas Jarro-Dophilus EPS

Jarrow Formulas Jarro-Dophilus EPS este un supliment probiotic care conține 8 miliarde de culturi vii și 12 tulpini, printre care Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve, Lactococcus lactis și Saccharomyces boulardii. Capsulele sunt vegetariene și nu necesită refrigerare.

Nature’s Gate Organic Triflora Dairy-Free Probiotic Supplement

Nature’s Gate Organic Triflora Dairy Free Probiotic Supplement este un supliment probiotic vegan care conține 3 miliarde de UFC pe porție. Suplimentul nu conține lactate, gluten sau soia, dar nu conține coloranți, arome sau conservanți artificiali. Acest probiotic a fost testat de un laborator independent și certificat ca fiind sigur pentru utilizare de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA).

Aşadar, ar trebui să iei probiotice în fiecare zi?

Unele persoane nu se simt bine cu probioticele, dar majoritatea oamenilor le pot lua în siguranță.

Probioticele sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, chiar dacă aveți o anumită afecțiune sau boală. Dacă luați orice alte medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră dacă este sigur pentru dumneavoastră să luați suplimente suplimentare.

Probioticele ajută digestia și imunitatea prin îmbunătățirea echilibrului dintre bacteriile bune (cum ar fi lactobacilii) din intestin și bacteriile rele (cum ar fi cele care provoacă infecții cu drojdie). De asemenea, acestea pot ajuta la prevenirea alergiilor și la îmbunătățirea sănătății mentale; studiile au arătat că pot ajuta la prevenirea depresiei sau a simptomelor de anxietate.

De asemenea, acestea pot ajuta la prevenirea sau tratarea unor infecții. Probioticele nu sunt un substitut pentru antibioticele pe care persoanele cu infecții de drojdie le iau adesea.

De reținut:

Probioticele și prebioticele sunt cele două categorii principale de suplimente de fibre. Ambele sunt folosite pentru a ajuta la digestie prin furnizarea de bacterii benefice care se hrănesc cu alimentele pe care le consumați și produc bacterii bune în intestinul dumneavoastră.

Probioticele sunt culturi vii și active de bacterii care pot fi găsite în alimente precum iaurtul, chefirul și kimchi. S-a demonstrat că probioticele au efecte pozitive asupra sănătății digestive, inclusiv reducerea inflamației și îmbunătățirea simptomelor gastrointestinale.

Prebioticele sunt fibre sau carbohidrați care sunt descompuse în zaharuri de către corpul dumneavoastră înainte de a ajunge la colon, astfel încât să poată fi absorbite de celulele din intestin. Prebioticele pot fi găsite în plante precum anghinarea, topinamburul și prazul. Alimentele prebiotice pot fi, de asemenea, obținute din surse non-plante, cum ar fi legumele (fasole), cerealele integrale (pâine de secară) sau orice alte alimente bogate în fibre pe care le alegeți.

În timp ce probioticele pot fi eficiente de sine stătător, ele sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu alimente prebiotice, deoarece se ajută reciproc să lucreze împreună pentru o mai bună sănătate digestivă!

Probioticele sunt bune pentru dumneavoastră. Acestea vă ajută la digestie, la sistemul imunitar și la controlul greutății. Ele pot fi luate în fiecare zi fără a provoca efecte secundare. Probioticele sunt disponibile în mai multe forme, inclusiv capsule, pulberi și tablete.

De asemenea, acestea sunt adăugate în unele alimente, cum ar fi iaurtul și brânza.

Probioticele se găsesc în multe alimente, inclusiv în produsele lactate fermentate, cum ar fi iaurtul și chefirul. Alegerea probioticului este importantă, deoarece diferite tulpini au efecte diferite. Unele tipuri de bacterii sunt mai eficiente împotriva infecțiilor cu drojdie decât altele. Cel mai bun mod de a trata o infecție de drojdie cu probiotice este să le luați în mod regulat timp de câteva săptămâni după ce simptomele dispar.

Concluzie

Probioticele sunt bacterii vii care au fost izolate din intestinul unor persoane sănătoase și utilizate pentru a aduce beneficii sănătății umane. Cuvântul “probiotic” provine din latină și înseamnă “pentru viață”.

Probioticele sunt considerate a fi eficiente în restabilirea echilibrului în organism. Ele ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos, stimulează funcția imunitară și îmbunătățesc digestia. De asemenea, ele ajută la îmbunătățirea stării de spirit, a nivelului de energie și a sănătății mentale.

Beneficiile probioticelor includ:

Un intestin sănătos – Cel mai frecvent motiv pentru care suferim de probleme digestive este acela că intestinele noastre nu funcționează corect. Probioticele pot ajuta la restabilirea echilibrului și la îmbunătățirea digestiei. Probioticele susțin, de asemenea, un sistem imunitar sănătos prin întărirea apărării naturale împotriva bolilor.

Fericire – Administrarea regulată de probiotice poate crește sentimentele de fericire, empatie și optimism la unele persoane. Se crede că acest lucru se datorează schimbărilor la nivelul dopaminei, o substanță chimică din creier (cunoscută și sub numele de “hormonul fericirii”). Dopamina este eliberată atunci când experimentăm emoții pozitive, cum ar fi râsul sau sentimentele de bucurie, dar creierul nostru nu este întotdeauna capabil să detecteze aceste senzații! Prin administrarea de suplimente probiotice este posibil să începeți să observați aceste schimbări mai frecvent, ceea ce v-ar putea face să vă simțiți mai fericit în general.

Absorbția nutrienților – Luarea regulată de probiotice ne ajută să absorbim mai bine nutrienții, astfel încât aceștia să poată

Distribuie Prin:

Ce mai puteti citi

Wednesday on Netflix

All about the new Wednesday TV series on Netflix

noiembrie 25, 2022
What is Wednesday about?: A brief overview of the Show Wednesday is a new TV series from Netflix that follows the life of a teenage ... Citește mai mult
Top 10 orase si locuri in Romania in care sa petreci Craciunul 2022

Top 10 Orase si Locuri in Romania in care sa petreci Craciunul 2022

noiembrie 22, 2022
România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa și are multe de oferit în perioada sărbătorilor. În acest articol, vom enumera câteva dintre ... Citește mai mult
Cum sa devii mai spiritual

Cum sa devii mai spiritual

noiembrie 25, 2022
Există o mulțime de modalități de a intra mai în contact cu latura ta spirituală.. Iată cateva metode care te pot ajuta să înveți cum ... Citește mai mult
Pădurea Hoia Baciu - Legende Despre Cea Mai înfricoșătoare Pădure | Hubul

Adevarul despre Padurea Hoia Baciu

noiembrie 21, 2022
Pădurea Hoia Baciu – Legende Despre Cea Mai înfricoșătoare Pădure — Pădurea Hoia-Baciu este una dintre cele mai misterioase locuri din România, fiind o pădure ... Citește mai mult
Cele mai bune probiotice 2022

Top 5 cele mai bune probiotice în 2022 – Care sunt cele mai bune probiotice

noiembrie 25, 2022
Care sunt cele mai bune probiotice – Top 5 cele mai bune probiotice în 2022 Ce sunt probioticele? Probioticele sunt un tip de microorganisme care ... Citește mai mult
cum sa iti imbunatatesti productivitatea

Cum sa devii mai productiv

noiembrie 2, 2022
Cele mai bune modalități de a crește productivitatea Când vine vorba de productivitate, nu există o soluție universală. Fiecare persoană este diferită și are nevoi ... Citește mai mult

Copyright © 2022 hubul.ro