Vinete coapte | vinete congelate

Puteți îngheța vinetele? Cum se pot congela vinetele pentru a fi folosite iarna.

Vinete coapte | vinete congelate

Vinetele au o istorie îndelungată de utilizare în bucătăria italiană, iar leguma este acum foarte populară în întreaga lume. Vinetele pot fi gătite în mai multe moduri, inclusiv prin prăjire, prăjire și grătar. Fructul de culoare mov este cel mai adesea servit ca fel principal sau ca garnitură și poate fi asezonat cu ierburi sau condimente, cum ar fi oregano și busuioc. Din fericire, cu puțin efort și planificare, poți pune vinetele la congelator pentru iarnă și să te bucuri de ele pe tot parcursul lunilor mai reci ale anului.

Fie că le cultivați în grădina proprie sau le cumpărați de la piață, vinetele sunt o legumă versatilă pentru a găti.

Vinetele sunt o legumă pe care o puteți folosi în multe moduri diferite. Sunt minunate în supe și tocănițe, pot fi prăjite la grătar sau la cuptor și constituie o garnitură excepțională atunci când sunt rumenite cu ulei de măsline, usturoi și ierburi.

Dacă vă cultivați propriile vinete, asigurați-vă că le recoltați înainte ca înghețul să amenințe să deterioreze fructele. Iar dacă le cumpărați de la piață în această toamnă sau iarnă, luați un moment înainte de a le găti pentru a afla câteva date amuzante despre această plantă de noapte cu gust dulce:

  • Vinetele fac parte din familia nightshade – sunt înrudite cu roșiile și cartofii!
  • Vinetele (care sunt ceea ce noi numim vinete aici pe Pământ) aparțin unui gen propriu în cadrul acestei familii mai mari de plante numite Solanaceae sau „nightshades”. Acest lucru înseamnă că ele împărtășesc unele caracteristici similare cu alți membri ai grupului lor (cum ar fi ardeii grași). Cu toate acestea…
  • Deși unii oameni consideră toate părțile de nightshades otrăvitoare din cauza toxicității lor la anumite niveluri (care include solanina), aceste alimente sunt de fapt foarte nutritive atunci când sunt consumate cu responsabilitate și cu moderație! Aceste legume conțin o mulțime de vitaminele A și C, precum și potasiu, care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale și, în același timp, stimulează nivelul de energie pe parcursul fiecărei zile, așa că nu vă faceți griji prea mari că veți mânca prea mult dacă rămâne ceva după ora cinei din seara asta 🙂

Vinetele nu rezistă mult timp în frigider decât dacă sunt congelate, așa că, dacă nu puteți folosi toate vinetele în câteva zile, congelarea este o opțiune bună.

Vinetele sunt cele mai bune atunci când sunt folosite în câteva zile de la cumpărare. Dacă nu credeți că le veți putea folosi pe toate rapid, congelarea este o opțiune bună.

Secțiune: Deoarece vinetele nu se congelează bine întregi, trebuie să le pregătiți înainte de a le depozita în congelator.

Vinetele nu sunt fructe, dar sunt suficient de apropiate pentru a crea confuzie. De fapt, sunt considerate fructe de pădure, deoarece cresc în ciorchini pe o plantă de viță de vie. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care le veți vedea denumite „ouă” sau „vinete vinete”.

Veți dori să vă asigurați că nu confundați vinetele cu verișoarele lor de culoare asemănătoare: „vinetele” (observați lipsa apostrofului), care sunt o legumă complet diferită! Vinetele sunt folosite în bucătăria mediteraneană și au un gust asemănător cu cel al vinetelor, dar au o pulpă mai moale și mai puține semințe. În cele din urmă, există „aubergine parmigiana” – un delicios fel de mâncare italiană care constă în straturi de sos de roșii în crustă și brânză mozzarella acoperite cu felii din jumătăți de vinete la grătar care au fost marinate în oțet și ulei înainte de a fi gătite

Secțiune: Spălați vinetele și îndepărtați toate tulpinile și capacele.

  • Se spală vinetele și se îndepărtează toate tulpinile și vârfurile.
  • Vinetele sunt fructe și pot fi consumate crude sau gătite în multe feluri, cum ar fi la grătar (grill (frigere), sărate, prăjite, prăjite și amestecate. Oțeturile sunt bogate în vitamina C.

Oțeturile sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu și fibre.

Secțiune: Tăiați vinetele în cuburi, felii sau fâșii și puneți-le într-o strecurătoare.

  • Se taie vinetele în cuburi, felii sau fâșii și se pun într-o strecurătoare.
  • Clătiți vinetele sub jet de apă rece pentru a îndepărta nisipul sau murdăria. Se scutură de excesul de apă.
  • Se usucă prin tamponare cu prosoape de hârtie și se taie în bucăți uniforme care se vor prăji rapid. Dacă congelați vinetele feliate sau tăiate în cuburi pentru a le folosi iarna, lăsați-le întregi (nu le tăiați înainte de congelare) pentru a evita oxidarea care poate apărea atunci când sunt expuse prea mult timp la aer sau la umiditate. *

Secțiune: Se pun la fiert și se scot la fiert: Sărați ușor bucățile și așezați strecurătoarea deasupra unui bol pentru a prinde lichidul care se scurge.

Aduceți o oală mare cu apă la fiert. În timp ce așteptați ca apa să fiarbă, sărați ușor bucățile de vinete și puneți-le într-o strecurătoare deasupra unui bol. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea unei părți din amărăciunea vinetelor.

Când apa clocotește, adăugați în oală atâtea vinete câte vinete vă încap (nu le înghesuiți). Fierbeți-le până când se înmoaie, dar sunt încă tari, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Scurgeți bine și lăsați să se răcească complet înainte de a le congela.

Secțiune: Se pun la fiert și se pun la fiert: Lăsați vinetele să stea aproximativ 30 de minute pentru a scoate o parte din umezeală și din amărăciune.

Vinetele sunt cel mai bine gătite înainte de a fi congelate.

Dacă doriți să congelați vinetele proaspete, ar trebui să le gătiți mai întâi la aburi sau să le fierbeți într-o cratiță deasupra aragazului până se înmoaie.

Puteți, de asemenea, să coaceți vinetele în cuptor (aproximativ 10 minute la 350°F). Sau adăugați felii de vinete prăjite în supă sau tocană pentru un plus de aromă și textură.

Secțiune: Se lasă să se scufunde: Clătiți bine vinetele sărate sub jet de apă rece și uscați-le cu prosoape de hârtie.

Dacă aveți o grădină, vă puteți culege singuri strugurii. Dacă nu, căutați struguri crescuți organic la piața locală de fermieri. Veți putea să simțiți diferența atunci când sunt coapte și gata de consum.

Puteți congela vițe întregi: Pur și simplu fierbeți-le în apă clocotită până se înmoaie, apoi scurgeți-le și așezați-le pe o tavă sau pe o foaie de biscuiți, într-un singur strat. Când vițele de vie sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, îndepărtați cojile cu mâna (sau cu un cuțit de curățat). Se taie în felii sau în cubulețe, după caz. De asemenea, puteți congela și secțiunile de viță de vie tăiate în cuburi sau felii; aruncați-le în pungi de plastic după ce ați scurs orice suc acumulat

Secțiune: Se curăță de apă: Albirea la aburi este o altă opțiune pentru a pregăti vinetele pentru congelare.

Dacă nu vreți să vă deranjați cu decojirea, puneți vinetele întregi sau tăiate în bucăți la abur într-o oală cu apă clocotită. Se fierb la aburi până când sunt fragede, dar nu moi, apoi se răcesc într-o baie de gheață.

Dacă preferați să congelați vinetele decojite, le albiti mai întâi punându-le într-o strecurătoare peste apă clocotită doar cât să se înmoaie carnea (aproximativ 30 de secunde). Clătiți bine sub apă rece și uscați-le înainte de a le congela.

Secțiune: Scufundați bucățile tăiate de vinete în apă clocotită timp de trei minute, apoi scufundați-le în apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire.

  • Se scufundă bucățile tăiate de vinete în apă clocotită timp de trei minute, apoi se scufundă în apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire.
  • Vinetele pot fi congelate întregi sau tăiate în cuburi, fâșii sau felii.

Secțiune: Albirea ajută ca vinetele congelate să nu se rumenească în timpul congelării.

Albirea este o tehnică de gătit care ajută la prevenirea rumenirii vinetelor congelate. Acest lucru se poate face prin scufundarea vinetelor în apă clocotită timp de aproximativ două minute și apoi transferarea lor imediat în apă cu gheață. Procesul de albire oprește procesul de gătire înainte ca expunerea la aer să provoace oxidarea, care transformă vinetele în negru sau maro. De asemenea, le păstrează culoarea atunci când sunt gătite din nou mai târziu.

Vița de vie a multor soiuri de vinete poate fi mărunțită atunci când este congelată, oferind o modalitate versatilă de utilizare a acestei legume în diferite etape ale ciclului său de viață.

Secțiune: Aranjați bucățile de vinete sărate sau albite într-un singur strat pe o foaie de copt și congelați-le până când devin solide, aproximativ două ore.

Acum că bucățile de vinete sunt complet congelate, este timpul să le împachetezi și să le depozitezi. Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament sau cu un covoraș de silicon, apoi puneți bucățile de vinete în pungi de congelare pe partea de sus a hârtiei pergament, astfel încât să nu se lipească de pungă. Etichetați fiecare pungă cu conținutul și data, apoi puneți-o în congelator!

Vinetele sunt o legumă versatilă care poate fi folosită în multe rețete. Dacă le cultivați sau le cumpărați de la piață, congelarea vinetelor pentru a le folosi iarna este o modalitate excelentă de a le păstra gustul proaspăt. Vinetele congelate sunt, de asemenea, un ingredient excelent pentru a le adăuga la supe și tocănițe atunci când vremea se răcește afară.