Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare în 9 pași simpli.

Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare

Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare, pentru a face o impresie bună.

Atunci când vă pregătiți pentru un interviu de angajare, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face o impresie bună. În primul rând, cercetați compania și postul pentru care dați interviul.

Acest lucru vă va ajuta să fiți în măsură să puneți întrebări bine informate și să vă demonstrați interesul pentru rolul respectiv. În al doilea rând, îmbrăcați-vă profesional și ajungeți la timp.

Acest lucru arată că sunteți respectuos și că luați în serios procesul de interviu. În cele din urmă, fiți dumneavoastră însuși și lăsați să vă transpară personalitatea. Faptul de a fi sincer îl va ajuta pe intervievator să vă cunoască mai bine și să vadă dacă vă potriviți pentru companie.

Documentează-te foarte bine înainte de interviul de angajare.

Asigurați-vă că știți tot ce trebuie să știți despre companie înainte de interviul de angajare. Acest lucru include istoricul, declarația de misiune și orice știri recente. De asemenea, ar trebui să fiți familiarizat cu postul vacant și cu ceea ce caută compania la un candidat. În cele din urmă, perfecționați-vă abilitățile de intervievare, astfel încât să faceți o impresie bună.

Cum sa te îmbraci lainterviu de angajare?

Nu este important doar să fii șlefuit în CV-ul tău și să fii impresionant într-un interviu, ci și să te asiguri că te îmbraci adecvat pentru job. Când te îmbraci pentru un interviu, este important să reții că majoritatea afacerilor sunt informale, așa că nu exagera cu costumul. În schimb, optează pentru o ținută profesională care să arate că îți iei meseria în serios.

Atunci când vă îmbrăcați pentru un interviu de angajare, este important să vă amintiți că prima impresie contează. Vreți să vă îmbrăcați într-un mod profesional și să arătați că sunteți serios în legătură cu postul.

Pentru bărbați, acest lucru înseamnă, de obicei, purtarea unui costum și a unei cravate.

Pentru femei, un costum sau o rochie cu tocuri este, de obicei, potrivit.

De asemenea, este important să vă asigurați că hainele sunt curate și călcate. Vreți să păreți bine aranjat și să arătați ca și cum v-ați fi acordat timp pentru a vă pregăti pentru interviu.

Atenție la limbajul corpului!

Pregătirea pentru un interviu de angajare poate fi deranjantă. Vrei să faci o impresie bună, dar nu știi la ce să te aștepți. Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut este modul în care te prezinți.

Niste sfaturi:
– Fii conștient de limbajul corpului tău. Asigurați-vă că stați drept și nu strâns și că brațele și mâinile sunt în lateral sau îndoite în poală. Evitați să vă încrucișați brațele sau picioarele, deoarece acest lucru vă poate face să arăți defensiv sau inabordabil.
– Faceti contact vizual cu intervievatorul. Acest lucru arată că ești interesat de ceea ce spun ei și că ești atent.
– Zâmbet! Un zâmbet transmite căldură și încredere.
– Fii conștient de tonul vocii tale.

Ce întrebări trebuie să adresezi angajatorului?

1. Care sunt atribuțiile postului?
2. Care sunt calificările?
3. Care este salariul?
4. Care sunt orele de lucru?
5. Care sunt politicile companiei?
6. Care sunt oportunitățile de avansare?
7. Cum este mediul de lucru?
8. De cât timp este deschis postul?
9. De ce a părăsit ultima persoană postul?
10. Când pot începe?

Cum sa obtii o scrisoare de recomandare pentru angajare.

Unul dintre cei mai importanți pași ai procesului este obținerea unei scrisori de recomandare. Poate fi greu să obții unul dacă nu știi de unde să începi. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta.

Cel mai bun mod de a obține o scrisoare de recomandare este pregătirea pentru interviul de angajare. Asigurați-vă că sunteți îmbrăcat îngrijit și ajungeți la timp. Dați dovadă de entuziasm pentru job și fiți pregătiți să răspundeți la întrebări. Cel mai important, fii politicos și respectuos cu toți cei pe care îi întâlnești. Dacă urmați aceste sfaturi, veți face o impresie bună și intervievatorul dvs. va avea mai multe șanse să scrie o scrisoare de recomandare pozitivă.

O altă modalitate de a vă crește șansele de a obține o scrisoare de recomandare bună este alegerea locului potrivit pentru a aplica.

Ce nu vei face in timpul interviului.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le evitați în timpul unui interviu de angajare dacă doriți să faceți o impresie bună. În primul rând, nu întârziați. Acest lucru arată că nu sunteți de încredere și punctual, două calități care sunt importante în majoritatea locurilor de muncă. În al doilea rând, nu vă îmbrăcați necorespunzător. Dacă locul de muncă este casual, îmbracă-te casual.

Dacă locul de muncă este mai formal, îmbrăcați-vă mai formal. În al treilea rând, nu vă vorbiți de rău despre angajatorul actual sau anterior. Acest lucru vă face să păreți neprofesionist și dificil de lucrat. În cele din urmă, nu întrebați despre salariu sau beneficii prea devreme în timpul procesului. Acest lucru arată că sunteți mai interesat de bani decât de postul în sine.

În cele din urmă, asigurați-vă că nu monopolizați conversația. Lăsați intervievatorul să pună majoritatea întrebărilor și să ofere răspunsuri doar atunci când sunt întrebat direct. Rețineți că scopul unui interviu de angajare este să vă vindeți ca cel mai bun candidat posibil pentru postul – nu să vă spuneți povestea vieții.

Sfârșitul interviului de angajare

Interviul de angajare se apropie de sfârșit. Intervievatorul v-a pus toate întrebările pe care dorea să vi le pună, iar acum este timpul ca dumneavoastră să puneți toate întrebările pe care le aveți. Aceasta este șansa dvs. de a afla mai multe despre post, despre companie și despre următorii pași în procesul de angajare. Asigurați-vă că puneți întrebări bine gândite și pătrunzătoare, care să arate că sunteți cu adevărat interesat de postul respectiv.

Câteva recomandări finale uentru un interviu de angajare de succes

1. Planificați-vă și repetați răspunsurile la întrebările obișnuite de la interviu.
2. Îmbrăcați-vă profesional și ajungeți devreme la interviu.
3. Fiți pregătit să răspundeți la întrebări despre calificările și experiența dumneavoastră.
4. Fiți sincer și pozitiv atunci când răspundeți la întrebări.
5. Puneți întrebări despre companie și despre postul pentru care susțineți interviul.
6. Mulțumiți-i intervievatorului pentru timpul acordat și exprimați-vă interesul pentru postul respectiv.

Concluzii.

Concluzia pentru cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare, fiți întotdeauna pregătiți. Iată inca cinci sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate:

Pregătește-te bine.
Faceți o primă impresie bună.
Fii sincer. Aceasta este cheia pentru angajare.
Fii tu însuți și nu încerca să fii cineva care nu ești.
Cunoaște compania și misiunea acesteia și fii pregătit cu exemple din munca ta care demonstrează abilitățile tale.

Leave a Comment