Există o mulțime de modalități de a intra mai în contact cu latura ta spirituală.. Iată cateva metode care te pot ajuta să înveți cum să devii mai spiritual:
Cu toții ne dorim să fim mai spirituali. Dar ce înseamnă asta? În această postare, vă vom împărtăși nouă sfaturi simple pentru a vă dezvolta spiritualitatea și pentru a deveni o persoană mai conștientă de sine. S-ar putea să nu vă dați seama, dar aceste sfaturi vă pot ajuta să deveniți o persoană mai fericită care îi tratează mai bine pe ceilalți – și pentru asta suntem cu toții aici!
Maturitatea spirituală este o călătorie care durează toată viața. A deveni matur din punct de vedere spiritual nu înseamnă că nu te vei lupta niciodată cu credința ta sau că nu îți vei pune la îndoială convingerile. Înseamnă pur și simplu că ți-ai găsit pacea și fericirea în viața ta, chiar și atunci când lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie. Atunci când ești matur din punct de vedere spiritual, ai un simț puternic al sinelui, ceea ce îți permite să iei decizii înțelepte cu privire la modul în care îți trăiești viața. În cele din urmă, maturitatea spirituală înseamnă să ai control asupra propriului destin și să găsești fericirea prin acceptarea lumii din jurul nostru
Maturitatea spirituală este abilitatea de a accepta și de a aprecia viața așa cum este ea. Este dorința de a înfrunta realitatea și de a-ți asuma responsabilitatea pentru propria fericire, chiar și atunci când lucrurile nu sunt perfecte. Atunci când ești matur din punct de vedere spiritual, îți dai seama că vor exista întotdeauna provocări în viață și că, uneori, oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele. Dar, în loc să lași aceste obstacole să te doboare, ele te fac mai puternic.
Nevoia de a găsi un sens în viață este una puternică. Este ceea ce ne determină să facem lucruri precum arta, să creăm companii și noi tehnologii, să scriem romane și poezii sau chiar să ne facem curat în sufragerie fără niciun motiv aparent, în afară de faptul că nu suportăm dezordinea. Dar ne aduce și mai aproape unii de alții. Atunci când trecem împreună prin momente grele și ieșim mai puternici de cealaltă parte, acest lucru ne dă un sentiment de camaraderie cu alte persoane care au trecut prin experiențe similare. Ne oferă ceva mai mare decât noi înșine – o comunitate de oameni care au fost transformați de aceleași experiențe ca și noi – căreia îi putem aparține și cu care ne putem conecta la un anumit nivel.
Atunci când te gândești la spiritualitate ca la o modalitate de a găsi un sens în viață, conectarea cu ceilalți devine posibilă, deoarece conexiunea face parte din ceea ce ne face ființe umane (și nu doar animale).
Spiritualitatea este importantă pentru că te ajută să devii o persoană mai bună. Vă ajută să vă dezvoltați spiritual și emoțional, precum și în relațiile cu ceilalți.
Te poate ajuta la autocunoaștere, ceea ce înseamnă că ești capabil să te privești din exteriorul tău și să vezi ce se întâmplă în interiorul tău.
De asemenea, spiritualitatea vă ajută să fiți mai conștienți de ceilalți, astfel încât atunci când cineva vă spune ceva despre sine sau despre cum se simte, sunteți în măsură să îl înțelegeți mai bine decât dacă nu ar fi povestit nimănui despre sine în acest fel până acum – poate doar pentru că nu știe cât de mult ar putea să beneficieze de spiritualitate sau să se simtă și el mai bine în pielea lui!
Spiritualitatea îi ajută pe oameni să își dezvolte și propriile valori, astfel încât atunci când altcineva face ceva greșit, cum ar fi să rănească sentimentele altei persoane spunând ceva negativ despre ea cu voce tare, în loc să păstreze acele cuvinte frumoase în interior, unde doar persoana care le-a spus știe ce a spus; atunci nu ar mai conta, pentru că oricum nu i-ar păsa nimănui, deoarece nu rămâne nicio dovadă în urmă, cu excepția amintirilor care ar putea dispărea în timp.”
Căutați mulțumirea interioară
Cheia unei vieți mai fericite și mai liniștite este conștientizarea interioară. Mulți dintre noi credem că putem găsi fericirea în lucrurile din afara noastră: posesiuni materiale, statut social, bani și așa mai departe. Dar toți aceștia sunt factori externi care pot apărea și dispărea în orice moment – iar atunci când o fac, vă veți trezi din nou nefericit. Mulțumirea interioară vine din interior; este ceva ce trebuie să găsești singur, uitându-te în mintea ta și descoperind ce te face fericit (sau nefericit). Nu este vorba de a fi mulțumit cu ceea ce ai deja – este vorba de a recunoaște cât de important este fiecare moment, deoarece aduce noi posibilități în viața ta!
Luați totul ca pe o lecție de viață.
Acesta este cel mai important sfat pe care vi-l pot da și este, de asemenea, unul pe care îl uităm adesea: totul se întâmplă cu un motiv. S-ar putea să nu fie clar la început, dar, în cele din urmă, când vei privi înapoi la experiența ta cu atitudinea potrivită, vei vedea cum totul a avut sens și te-a ajutat să te dezvolți într-un fel (chiar dacă a fost doar prin faptul că te-a făcut să realizezi cât de mult timp a trecut).
Cheia aici nu este doar să accepți circumstanțele în mod pasiv – este important să le interpretezi în mod activ ca experiențe pozitive sau negative pentru a învăța din ele. Atunci când ni se întâmplă ceva rău, ar trebui să încercăm să ne dăm seama ce lecții am învățat din acel eveniment și să aplicăm aceste lecții mai departe în viața noastră (și viceversa). De exemplu: să spunem că cineva vă insultă munca; în loc să vă supărați din cauza faptului că v-a insultat munca (ceea ce nu ar avea niciun sens), încercați să faceți un pas înapoi și să vedeți dacă există ceva valoros în ceea ce a spus dincolo de insulta inițială (poate că există și alte moduri în care critica sa ar putea fi utilă?).
Nu vă gândiți atât de des la bani (și concentrați-vă mai mult pe lucrurile simple)
Banii nu sunt cel mai important lucru din viață. Nu-ți poate cumpăra fericirea, nu-ți poate cumpăra dragostea adevărată, nu-ți poate cumpăra sănătatea, nu-ți poate cumpăra timp sau liniște sufletească. Banii reprezintă doar un mic procent din viața ta de zi cu zi; dacă te gândești prea mult la bani, mintea ta va fi distrasă în mod inutil de la ceea ce este cu adevărat important: familia și prietenii!
Gaseste un obiectiv și muncește pentru el (nu fi mereu în mișcare) Ai un obiectiv și muncește pentru el (nu fi mereu în mișcare) Este important să ai obiective în viață, dar nu le lăsa să te consume. Aveți nevoie de timp pentru a vă relaxa, pentru a vă reîncărca bateriile și pentru a vă lua din când în când timp pentru dumneavoastră.
Când începi să te tratezi pe tine și pe ceilalți mai bine, începi să devii mai spiritual.
Poate fi puțin dificil să înțelegi ce înseamnă acest lucru la început. S-ar putea chiar să vă întrebați dacă a-i trata bine pe alții este egoist. La urma urmei, nu ar trebui să fim umili?
Dar adevărul este că a fi bun și generos cu ceilalți nu înseamnă că te pui pe tine pe primul loc – înseamnă că te gândești la ei, dar și la tine! Iar atunci când facem acest lucru în mod regulat, tindem nu numai să ne simțim bine cu noi înșine, ci și să vedem lumea într-un mod diferit.
Totul ține de echilibru și de capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu. Dacă sunteți în căutare de inspirație, acest articol vă poate oferi acest lucru. Sper ca aceste sfaturi să te ajute în călătoria ta spirituală.