cum sa iti imbunatatesti productivitatea

Cum sa devii mai productiv

Cele mai bune modalități de a crește productivitatea

Cele mai bune modalități de a crește productivitatea
Cele mai bune modalități de a crește productivitatea

Când vine vorba de productivitate, nu există o soluție universală. Fiecare persoană este diferită și are nevoi diferite, dar un lucru pe care îl avem cu toții în comun este faptul că suntem oameni – și asta înseamnă că trebuie să avem grijă de noi înșine. Dacă doriți să fiți mai productivi, atunci iată câteva sfaturi despre cum:

Setați un program

Afla cum sa fii mai productiv printr un program simplu. Primul pas în creșterea productivității este stabilirea unui program. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, luați în considerare aceste cinci sfaturi:

  • Selectați un program care să funcționeze pentru dvs. și echipa dvs. Există multe tipuri diferite de programe disponibile, așa că asigurați-vă că al dumneavoastră se potrivește nevoilor tuturor celor implicați – inclusiv ale dumneavoastră!
  • Nu vă suprasolicitați pe dumneavoastră sau pe ceilalți cu prea multe responsabilități sau sarcini de lucru la un moment dat. Ultimul lucru pe care și-l dorește cineva este să se simtă ca și cum nu ar avea timp pentru sine sau pentru propria viață în afara serviciului pentru că lucrează toată ziua doar încercând să țină pasul cu tot ceea ce mai trebuie făcut pentru a rămâne în fruntea lucrurilor (și pentru a fi mereu pregătit).
  • Nu vă suprasolicitați pe voi înșivă sau pe ceilalți deloc, niciodată! Da, chiar dacă cineva îți cere destul de frumos (sau chiar își comandă singur), nu lăsa să se mai întâmple asta; altfel se va învechi repede!

Nu este vorba numai despre tine

Există multe modalități de a crește productivitatea, dar nu totul depinde de tine. Trebuie să vă puneți echipa pe primul loc și să gândiți ca un proprietar de afacere sau ca un manager. Nu puteți face doar ceea ce este mai bine pentru dvs.; trebuie să faceți ceea ce este mai bine și pentru companie.

Dacă privim acest lucru dintr-o perspectivă exterioară, vom vedea că nevoile clienților noștri sunt mult mai mari decât obiectivele și nevoile noastre personale… dar doar pentru că sunt mai importante nu înseamnă că sunt mai puțin importante atunci când vine vorba de a lua decizii cu privire la modul în care ne petrecem timpul (și banii). Dacă nu ne concentrăm pe obținerea de rezultate pentru ei în primul rând, atunci cum vor mai avea vreodată încredere în noi?

Cele mai bune modalități de a crește productivitatea atunci cand lucrezi de acasa

Cred că cel mai eficient mod de a-ți crește productivitatea atunci când lucrezi de acasă este să-ți stabilești un program. Dacă lucrezi la proiecte mici, este ușor să fii distras de alte lucruri care se întâmplă în viața ta, așa că stabilirea unei rutine te va ajuta să rămâi concentrat și productiv. O altă modalitate excelentă de a crește productivitatea este să vă stabiliți memento-uri. Pentru aceasta, puteți folosi aplicații precum Todoist sau memento-uri de pe telefon.

O altă opțiune este să faceți pauze! Lucrul de acasă poate părea că este obositor tot timpul și nu este întotdeauna ușor să te îndepărtezi de ceea ce lucrezi și să te duci să faci altceva. De aceea, este important să iei pauze la fiecare două ore! Te ajută să te simți mai odihnit atunci când te întorci și începi să lucrezi din nou.

Urmăriți-vă timpul

Vă puteți urmări timpul folosind un cronometru și urmărind cronometrul de pe telefon. Acest lucru vă va ajuta să vedeți cât timp vă ia să faceți anumite sarcini, ceea ce ar trebui să vă dea o idee despre ce se întâmplă în acel domeniu al vieții dvs. De asemenea, ați putea folosi o foaie de calcul sau un formular Google Docs și să țineți evidența orelor în care a avut loc fiecare sarcină, ceea ce permite o înregistrare mai precisă decât dacă vă bazați doar pe memorie. Luarea de pauze în timpul sesiunilor de lucru este, de asemenea, importantă, deoarece ne permite nouă, oamenilor (și creierelor noastre), timp pentru alte activități în afară de muncă!

Creați-vă o rutină

Când vine vorba de productivitate, cel mai important lucru este să vă creați propria rutină. Ar trebui să vă asigurați că ceea ce faceți în acea perioadă de timp este ceva ce vă place și cu care vă puteți lipi pentru perioade lungi de timp. Rutina ta ar trebui să fie, de asemenea, productivă; nu pierde timpul cu sarcini care nu te vor ajuta să avansezi cu obiectivele tale sau să faci lucrurile mai repede.

Asigură-te că există pauze integrate în programul tău, astfel încât, dacă apare ceva neașteptat (cum ar fi o întâlnire), să nu îți strice tot restul zilei!

Investește în mobilier de birou super-confortabil

Primul pas pentru creșterea productivității este amenajarea biroului dumneavoastră cu echipamentul potrivit. Aveți nevoie de un scaun, un birou, un mouse și o tastatură care să fie atât confortabile, cât și ergonomice.

Scaunul ar trebui să fie reglabil, astfel încât să puteți sta în picioare sau culcat (sau orice combinație a acestora). Un scaun bun ar trebui să aibă suport lombar și căptușeală în zona scaunului, astfel încât să fie moale, dar nu moale când stați toată ziua pe el.

Veți dori, de asemenea, o tastatură care să aibă taste ușor de accesat pentru funcțiile utilizate frecvent, cum ar fi ctrl-alt-del (Windows), cmd+shift+esc (Mac) etc., împreună cu alte caracteristici plăcute, cum ar fi tastele retroiluminate sau porturile USB, dacă este posibil! Dacă folosiți un computer Apple, atunci mergeți mai departe și achiziționați și voi una dintre tastaturile lor de lux – merită fiecare bănuț! De asemenea, vă recomandăm să achiziționați cel puțin două monitoare: un ecran mare pentru fluxul general de lucru, cum ar fi procesarea de text/foile de calcul/etc., plus un alt ecran mai mic pentru prezentări sau navigare pe internet, dacă este posibil, deoarece acestea sunt mai ușoare pentru vedere decât să te uiți direct la LED-uri luminoase toată ziua.

Aveți grijă de dumneavoastră; Ce pot face daca nu ma pot concentra?

Mulți oameni cred că pot face mai multe într-o zi dacă lucrează mai mult decât de obicei. Dar acest lucru nu este adevărat. Dacă te simți obosit, este important să iei pauze și să te asiguri că programul tău de somn este în regulă. Consumul de alimente sănătoase și exercițiile fizice sunt, de asemenea, modalități bune de a rămâne sănătos, ceea ce va ajuta la productivitatea în general.

De asemenea, este important să nu vă suprasolicitați – dacă vă simțiți stresat sau epuizat la sfârșitul fiecărei zile, luați o pauză de la serviciu înainte de a vă întoarce din nou la birou!

Dacă nu vă puteți concentra la locul de muncă, nu sunteți singurul. Există o mulțime de lucruri pe care le putem face pentru a ne ajuta pe noi înșine și pentru a ne menține în starea de spirit potrivită.

În primul rând, încercați să fiți conștienți de factorii declanșatori și de modul în care aceștia vă afectează capacitatea de concentrare. Dacă se întâmplă ceva care vă afectează concentrarea, încercați să identificați ce este și când se întâmplă. De exemplu, poate că există un zgomot puternic care se întâmplă de fiecare dată când vă întoarceți de la prânz și care vă scade capacitatea de concentrare, deoarece vă amintește de faptul că vă aflați în cafenea. Odată ce știi acest lucru despre tine, atunci vei ști când să fii atent la aceste tipuri de situații și să te pregătești în consecință.

O altă modalitate de a te ajuta este să ții un carnețel în apropiere în timpul orelor de lucru și să notezi orice gânduri sau idei care îți vin în minte despre ceea ce te-ar putea distrage de la lucrul la sarcinile pe care le ai de făcut sau de la rezolvarea lucrurilor de la birou (cum ar fi împăturirea rufelor). Acest lucru vă va ajuta să țineți evidența oricăror distrageri, astfel încât acestea să nu vă copleșească mai târziu, când sunt proaspete în memorie.

În cele din urmă, nu vă lăsați să cădeți în capcana de a lăsa distragerile să vă acapareze viața! Dacă apare ceva în timpul orelor de lucru – fie că este vorba de o solicitare prin e-mail sau de un apel telefonic – aveți grijă

Luați o pauză: Poți s-o faci!

  • Luați o pauză la fiecare oră
  • Faceți o plimbare sau luați aer curat
  • Plimbați-vă prin birou și asigurați-vă că nu stați prea mult timp într-un singur loc (poate doriți chiar să aduceți cu dumneavoastră un scaun pliabil)
  • Plimbați-vă în jurul blocului (sau alergați!), vă va ajuta să vă mențineți sângele circulând și vă va da energie!
  • Exercițiile fizice înainte de muncă pot fi, de asemenea, benefice, deoarece îți flexează mușchii, ceea ce poate ajuta la relaxarea lor în timpul orelor de lucru, astfel încât să nu te doară la fel de mult atunci când lucrezi mai târziu în timpul zilei/weekend-ului etc…

Concluzie

Nu trebuie să fii sclavul muncii tale. Puteți stabili un program și crea o rutină, dar cel mai bun mod de a crește productivitatea este să aveți grijă de dumneavoastră. Luați pauze, beți apă, mâncați alimente sănătoase, dormiți suficient și faceți exerciții fizice. Corpul tău îți va mulțumi pentru asta, pentru că va fi mai productiv atunci când ești odihnit și plin de energie!